Foutloze prestatie van Elise Mertens in dubbelspel

20/10/2021

Elise Mertens en Hsieh Su-Wei uit Taipei wonnen de finale in het damesdubbel op het WTA 1000-toernooi van Indian Wells.

Beide speelsters, samen het tweede reekshoofd dubbelspel, versloegen in twee sets 7-6 en 6-3 het Russisch-Kazachse duo bestaande uit Véronika Kudermetova en Elena Rybakina.

Op WTA-niveau zit Elise Mertens nu aan 14 dubbeltitels en al aan haar vierde dit seizoen na de Australian Open, de WTA 250 van Istanbul en Wimbledon.

De Limburgse, de Belgische nummer 1, mag ook zes zeges in het enkelspel op haar naam schrijven, waar ze 18e in de wereld is en 14e reekshoofd.

Door zijn overwinning in het dubbelspel in het Californische Indian Wells is het duo geplaatst voor de WTA Finals, waar de acht beste speelsters enkel en dubbel in de wereld elkaar partij geven.

Die tweede zege in het dubbel voor de Belgisch-Taipese tandem is het resultaat van een opperbeste verstandhouding, zegt Elise Mertens op de persconferentie: ‘We brengen veel tijd samen door om elkaar goed te leren kennen. Op het terrein voelen we elkaar goed aan en coachen we elkaar. Op de bank nemen we de tijd om onze prestaties te bespreken. We vormen echt een goed duo.’

Elise Mertens mag trots zijn op haar palmares in het damesdubbel. Hopelijk volgt  er een zege op de WTA Finals.