Evenepoels derde zege in San Sebastián

03/08/2023

Nogmaals toonde Remco Evenepoel ons waarom hij de regenboogtrui van wereldkampioen verdient door voor de derde keer in zijn carrière de Clásica San Sebastián te winnen.

Remco zette op 72 km van de meet de aanval in en eindigde vooraan met vijf andere renners. De krachtpee hield het tempo erin en de tros achtervolgers af, zelfs almaar verder af.

Soms moet zelfs de wereldkampioen vechten om te winnen. Net voor de slotklim kwam Pello Bilbao aan zijn wiel hangen en Remco raakte hem niet kwijt. Het zou knokken worden tot aan de meet en Evenepoel, niet bekend als sprintkoning, leek gedoemd tot de tweede plaats. Hij verraste vriend en vijand door de aanval van Bilbao het hoofd te bieden en hem naadloos voorbij te steken, zodat hij de rit met een fietslengte won.

Na de wedstrijd in het Baskenland focust de Aerokogel (zoals Evenepoel wordt genoemd) zich op het WK in Glasgow, waar hij zijn regenboogtrui zal proberen te verdedigen. Aan de lastige competitie in Schotland nemen onze landgenoten Wout van Aert en Jasper (de Vlam van Ham) Philipsen deel. O ja, naast vlees is Ham een gemeente in Limburg.

Later valt er nog een trui te verdedigen: hij hoopt als een kogel door de Ronde van Spanje heen te schieten en voor het tweede jaar op rij in de rode leiderstrui te finishen, met Ronde van Frankrijk-winnaar Jonas Vingegaard in zijn zog.

Dat Remco nog lang mag zegevieren!