Elise Mertens haalt op Wimbledon haar derde grandslamtitel binnen

15/07/2021

De Belgische heeft met haar Taiwanese partner Su-Wei Hsieh het Britse tenniskampioenschap gewonnen. Zo voert Elise Martens opnieuw de wereldranglijst van het dubbelspel tennis aan.

Tegenover de Russinnen Veronika Kudermetova en Elena Vesnina lukte het de Belgisch-Taiwanese tandem een nochtans hachelijke situatie te keren. In de eerste set werden de Belgische en haar partner geklopt met 6-3, in de tweede set lagen ze 4-2 achter. Tot dan zag het er niet goed uit, maar ze kregen een mentale opkikker die hen terug in de match bracht. Na de gelijkmaker (7-5 in de tweede set), was de derde beslissende set te gek. Ze redden twee matchballen en konden zo uiteindelijk met 9-7 winnen na een 2.30 u. durende thriller.

Elise Mertens behaalt haar derde grandslamtitel. Met de Wit-Russische Aryna Sabalenka had ze al de US Open 2019 en de Open Australian 2021 gewonnen. Pas sinds afgelopen mei is Su-Wei Hsieh haar partner in het dubbelspel.

Met haar zege in de All England Club staat de Limburgse weer op één in de wereldranglijst van haar discipline, twee maanden nadat ze die plaats een week lang had bezet. Ze is de 45e tennisster in de geschiedenis van de WTA die op 1 in de wereld in het dubbelspel komt, en de tweede Belgische na Kim Clijsters in 2003.