Dubbel zilver op WK acrogym

08/07/2021

De beste teams acrobatische gymnastiek namen het tegen elkaar op in Genève. In de categorieën mannen paar en vrouwen drie keren de Belgen terug als vicewereldkampioenen.

Acrobatische gymnastiek is sport én spektakel: kracht, evenwicht, lenigheid en gratie komen er samen. Deze discipline, ook acrogym genoemd, combineert choreografie op muziek met grondgymnastiek, vlucht en menselijke piramides die op een groot schuimstof tapijt worden uitgevoerd, zoals bij artistiek turnen.

Vorig jaar werd het WK afgelast door de pandemie. Editie 2021 vond begin juli plaats in het Zwitserse Genève en er kwamen ruim 1.000 atleten uit een veertigtal landen op af. België van zijn kant had een delegatie van vier teams gestuurd.

Eerst schitterde het herenduo Noam Patel en Robin Casse. Nadat ze zich in de finale hadden gehesen, zetten beiden een uitstekende prestatie neer, goed voor een eerste zilveren medaille voor België.

Daarna mochten de drie Belgische vrouwen op de Geneefse mat tonen wat ze in hun mars hadden. Op de vorige wereldbeker acrogym behaalden Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans de zege, maar de krachttoer van enkele maanden terug overdoen lukte niet. Toch keerden ook de drie jonge meiden als vicewereldkampioenes terug.

Proficiat aan de vijf turners voor hun zilveren medailles!