Domenico's Duivels kennen een perfecte start

30/03/2023

Domenico Tedesco's debuut als manager van de Belgische Rode Duivels is een groot succes geworden: hij leidde de nationale voetbalploeg naar een overwinning tegen zowel Zweden als Duitsland.

Het tijdperk-Tedesco begon met een belangrijke wedstrijd in het kader van de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden. Tedesco's basiself tegen Zweden bestond uit een mix van veteranen als Courtois, Vertonghen, De Bruyne en Lukaku, en nieuwere namen als Amadou Onana, Dodi Lukebakio en Johan Bakayoko.

België, in een fris 4-4-2 systeem, verdedigde niet enkel de netten: 'Big Rom' Lukaku maakte een hattrick, waardoor er een beslissende 0-3 op het scorebord bleef staan.

De grote vraag was dus of Tedesco’s tour de force zou blijven duren wanneer België het opnam tegen Duitsland, een ploeg waartegen het sinds 1954 niet meer heeft kunnen winnen.

Die statistiek weerhield hen niet van een vertoon van honger en vaardigheid. Zes minuten na de start van de wedstrijd zette Yannick Carrasco de 0-1 op het scorebord, maar de fans konden hun ogen niet knipperen: drie minuten later liet Romelu Lukaku de Duitse netten opnieuw trillen: 0-2.

Game over voor de Duitsers? Vlak voor rust betekende een ongelukkig geval van hands van de eerder genoemde Lukaku een penalty voor Duitsland. Füllkrug aarzelde niet en doelman Koen Casteels kon de 1-2 niet voorkomen.

Maar daar eindigt het verhaal niet: in een al even intense tweede helft - waarin Tedesco overigens zijn zes wissels benutte - scoorden beide ploegen opnieuw, waarbij de kersverse aanvoerder Kevin De Bruyne voor de 1-3 zorgde en Serge Gnabry de eindstand van 2-3 op het bord zette.

Tedesco is de eerste coach sinds René Vandereycken in 2006 die de ploeg naar twee opeenvolgende overwinningen leidde in hun eerste twee wedstrijden. Wij loven hem daarvoor, en moge deze heerlijke vertoning van voetbal voortduren in toekomstige wedstrijden!