Dertienjarige Belg wordt wereldkampioen karting

12/10/2023

Dries Van Langendonck behaalde de wereldtitel karting van de FIA in de categorie OK-Junior.

De wereldkampioenschappen voor karting OK en OK-Junior vonden dit jaar plaats in Franciacorta in Italië. Op een kartcircuit waar al tal van prestigieuze wedstrijden en kampioenschappen werden gehouden, vond ook dit wereldkampioenschap karting zonder versnellingen plaats. De piloten waren afkomstig uit 54 landen, waaronder België dat twee deelnemers bij de klasse OK-Junior en vier bij de OK-klasse telde.

Dries Van Langendonck en Thibaut Ramaekers behoorden tot de favorieten in de klasse OK-Junior. Beide jonge Belgen bevestigden hun status, met een derde startpositie voor Van Langendonck en een positie op de vijfde rij voor Thibaut Ramaekers, Europees vicekampioen in deze categorie.

Deze laatste raakte helaas van de weg in de eerste ronde en zag zo zijn hoop op de overwinning vervliegen. Dries Van Langendonck kon problemen bij de start van de wedstrijd vermijden en kwam vanaf het einde van de tweede ronde aan kop te liggen. De weg naar de titel lag dus open, en niemand vormde nog een bedreiging voor de Limburger die zijn dichtste achtervolger op twee seconden afstand kon houden.

Dries Van Langendonck treedt zo in de voetsporen van een aantal grote Belgische kartkampioenen zoals François Goldstein, die vijfmaal de titel behaalde, en Jonathan Thonon, die vier keer kampioen werd.

Wereldkampioen worden op amper 13 jaar: wat een uitzonderlijke prestatie!