Delfine Persoon verlengt haar wereldtitel

04/06/2016

Op zaterdag 4 juni verdedigde Delfine Persoon in haar geboortestad Roeselare haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten tegen de Dominicaanse Christina Linardatou.

De 31-jarige Persoon, bijgenaamd de "Belgian Boxing Queen", zette een overweldigend spektakel neer voor een uitzinnig publiek van 2500 toeschouwers en werd door de kamprechters unaniem uitgeroepen tot winnares.

Delfine Persoon haalde het van een geduchte tegenstandster die veel in haar mars heeft en meer dan behoorlijk met links kan uithalen. Op het eind van de eerste ronde kon Persoon haar overwicht bevestigen en in de tweede ronde werd "Black Mamba Linardatou" in het defensief gedrongen. 

Na vier ronden kenden de kamprechters een eerste keer punten toe. De Belgian Boxing Queen, die inmiddels gewond was geraakt aan de linker wenkbrauw, gaf het gevecht niet meer uit handen. Ze hield hardnekkig stand en daar had Christina Linardatou geen verweer tegen. In de zevende ronde begon ze kracht te verliezen en in de negende ronde moest ze uiteindelijk haar meerdere erkennen.

Delfine Persoon, die in 2015 werd verkozen tot sportvrouw van het jaar, verdedigde haar titel tot de laatste minuut, hartstochtelijk aangemoedigd door haar fans en tot immense vreugde van Filiep Tampere, haar coach en de organisator van de match. Het was een ontroerend moment toen Persoon haar titel opdroeg aan Mohamed Ali, 'de grootste bokser aller tijden' die net op de dag van de match was overleden.  

Verdere informatie: www.boxingdelfine.be