DE 3e PLAATS VOOR ONZE TORNADOS!

07/10/2019

De BelgianTornados wonnen de bronzen medaille tijdens de 4x400m estafetteloop op het wereldkampioenschap van Doha, na Jamaica en de Verenigde Staten.

Het team volgde een zeer doordacht plan, gecoacht door Jacques Borlée. Hij positioneerde Jonathan Sacoor in de startpositie. Zijn doel? Snel vertrekken, maar vooral het tempo van de Amerikaanse en Jamaicaanse atleten volgen! Missie volbracht, zoals voor Robin Vandermbemden, 2e fakkeldrager, die zijn maximale snelheid bereikte om niet ingehaald te worden door zijn Colombiaanse tegenstander.

Halverwege de wedstrijd deed Dylan Borlée het net zo goed als zijn teamgenoten. Hij deed er alles aan om hun goede positie te behouden. Zijn broer, Kevin, deed de laatste sprint, die hen de bronzen medaille zou opleveren, met een tijd van 2:58:78 uur.

De BelgianTornados worden beloond op het hoogste niveau en winnen hun eerste medaille op het wereldkampioenschap outdoor. Ze zetten bovendien de op één na beste tijd in de Belgische geschiedenis neer.

We wensen hen evenveel succes voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020, waarvoor ze hun ticket in de wacht sleepten door zich in Doha te kwalificeren voor de finale!