David Goffin wint eerste BW Open

01/02/2023

David Goffin (ATP 50), eerste reekshoofd van de eerste editie van de BW Open, nam het in de finale van dit internationale toernooi in België op tegen de Zweed Mikael Ymer.

David Goffin werd als eerste bekroond in de BW Open met zijn Challenger 125-zege in Louvain-la-Neuve. Op dit toernooi op een harde ondergrond en met 145.000 dollar prijzengeld versloeg de Belgische nummer 1 na 1.17 u. spelen de Zweed Mikael Ymer in de finale, in twee sets 6-4 en 6-1.

De Luikenaar zette meteen druk op Ymer door zijn opslag goed in te schatten en de eerste game te winnen. Ook al kwam Ymer gelijk op 3-3. Goffin wist perfect te reageren en haalde zo de eerste set binnen.

In de tweede set hield de Belg de druk aan om te kunnen zegevieren. Daarmee heeft Goffin de Challengertitel nr. 8 op zak, de eerste sinds 2014.

Naast zijn 8 Challengerzeges heeft hij 6 ATP-titels op zijn naam. Zijn 125 ATP-punten van zondag leveren zijn grootste winst sinds 2020 op. Mikael Ymer, 69e in de wereld, van zijn kant zet na afloop van deze finale met plaats 60 het beste klassement van zijn carrière neer.

Het was een topweek voor het Belgische tennis, met de jonge Alexander Blockx die op de Australian Open de finale bij de junioren won.