David Goffin komt top 10 van de wereld binnen

23/02/2017

Op maandag 20 februari 2017 kwam David Goffin als eerste Belgische tennisser de top 10 van de ATP-wereldranglijst binnen, het resultaat van een werk van lange adem voor de Luikenaar. ‘Die plaats zegt hoe ver ik nu sta in mijn sport en is de kroon op mijn werk, voorbereiding en wilskracht.’ Hij klimt aan het begin van het nieuwe jaar gestaag door naar de top van het wereldtennis.

Na zijn puike prestatie op de Australian Open, waar hij de kwartfinale haalde, plaatste David Goffin zich voor de finale van het ATP 500-toernooi in Rotterdam. Na zijn kwalificatie was hij al zeker van een plaats in de top 10. De Belgische nummer 1, 11e op de wereldranglijst en 3e reekshoofd verloor zondag nochtans in drie sets van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, 14e in de wereld en 6e reekshoofd. De eerste set was al bij al een makkie, maar verderop in de wedstrijd ging onze landgenoot onderuit.

Ondanks zijn verlies kan David Goffin zich troosten met zijn 10e plaats in de wereld. Zo is hij de eerste mannelijke Belgische speler ooit in de top 10 van de ATP-ranking. Die blijft grotendeels ongewijzigd: Andy Murray staat nog altijd op één, voor Novak Djokovic en Stan Wawrinka.

Daarbij was iedereen in Rotterdam vol lof over Goffins speelniveau. Toernooidirecteur en ex-winnaar op Wimbledon Richard Krajicek inbegrepen. Binnen enkele dagen vliegt Goffin naar Acapulco voor een nieuw toernooi.