Brussel, vier dagen lang padelwereldhoofdstad

26/09/2019

Vijf jaar geleden amper bekend, maar sinds enkele jaren is deze racketsport in volle opmars. Ongelooflijk populair in Spanje en Argentinië en wereldwijd al miljoenen beoefenaars. Van 26 tot 29 september nemen de kampioenen het tegen elkaar op het Rogierplein in Brussel op.

In het kader van de Europese Week van de Sport (Be Active, een initiatief van vzw ULB Sports) organiseert Brussel gedurende vier dagen de Belgische fase van het padelwereldkampioenschap. Er worden ruim 10.000 toeschouwers verwacht rond de twee terreinen op het Rogierplein. Voor het publiek zijn er naast wedstrijden demonstraties en initiaties.

Padel, een Mexicaanse uitvinding, speel je meestal  dubbel (voor paren). Deze leuke mix van tennis en squash wordt beoefend op een minitennisveld (10 bij 20 m), afgezet met rasters en meer dan 3 m hoge glazen wanden. Het grote verschil met tennis is dat de bal, zoals bij squash, in het spel blijft na contact met de wand of het raster. Deze sport is nog weinig bekend, hoewel hij overal ter wereld aan populariteit wint. In België zijn er al ruim 100 clubs (tegenover drie vijf jaar geleden). Maar in Spanje zouden al meer dan vier miljoen mensen geregeld padel spelen.