Brons voor Belgian Cats op EK vrouwenbasket

30/06/2021

Na zijn nipte verlies in een halve finale vol verrassende wendingen troost België zich met de overwinning in de kleine finale van het Europees kampioenschap vrouwenbasket.

De Belgische ploeg werd in de halve finale met één puntje verslagen door Servië (74-73), aan het eind van een spannende wedstrijd die een fractie van een seconde in haar voordeel had kunnen uitdraaien (de ultieme korf werd even voor affluiten afgekeurd). Ze herpakte zich in de kleine finale tegen Wit-Rusland.

Door de klim naar de finale op een dergelijk niveau zo nipt mis te lopen, raakten de speelsters van coach Philip Mestdagh terecht wat verbitterd, maar uiteindelijk hebben ze op dit EK al hun doelstellingen gehaald.

De Belgische vrouwen kwamen namelijk als groepswinnaars uit de bus, tegen Bosnië-Herzegovina (verlies 70-55), Slovenië (overwinning 92-57) en Turkije (63-61). In de kwartfinale haalden ze het van Rusland (85-83). En in de halve finale moesten ze het net afleggen tegen de Servische ploeg, die zich later tegen Frankrijk bekroond zou zien tot Europees kampioen.

De bronzen plak is voor de Belgian Cats een gunstig teken op weg naar de aanstaande Olympische Spelen in Tokio.