Boksen: Femke Hermans verlengt wereldtitel

22/06/2023

Door de Zweedse Maria Lindberg vlot te vloeren behoudt de Belgische haar IBO-wereldtitel bij de superweltergewichten.

Tijdens de Fight Night in het Vlaams-Brabantse Roosdaal verdedigde Femke Hermans haar IBO-wereldtitel in de superwelterklasse (tussen 66,678 en 69,853 kg).

De 33-jarige boksster kwam uit tegen de 46-jarige Zweedse Maria Lindberg. Maar de wedstrijd was gauw afgelopen. In de eerste ronde ging de Zweedse tegen het canvas, door een linkse directe gevolgd door een magistrale rechtse hoek tegen de slaap. Ze krabbelde moeizaam op richting een hoek van de boksring en dus besloot haar coach de handdoek te gooien nog vóór de start van de tweede ronde.

De Belgische verlengt dus haar titel van december 2022 in Canada. We weten dat ze de toen vacante IBO-wereldtitel bij de superwelters had binnengehaald na een memorabele strijd in het Centre Gervais Auto in Shawinigan, in de provincie Quebec. Femke Hermans was verrassend uit de hoek gekomen tegen Mary Spencer (38), de lokale boksster en gedoodverfde winnaar van dit kampioenschap.

De Belgische boksster kan een indrukwekkend palmares voorleggen, met een WBO-titel bij de supermiddengewichten (2018) en de Europese titel bij de middengewichten (2020).