Belgische wint dubbelspel voor vrouwen op US Open

12/09/2019

Ze deed het ‘m! Onze 23-jarige landgenote, Elise Mertens, 26e op de wereldranglijst, won het dubbelspel voor vrouwen op de US Open in Flushing Meadows.

Elise Mertens en de Wit-Russische Aryna Sabalenka, respectievelijk 7e en 15e  op de wereldranglijst in het dubbelspel, versloegen in 1.37 u. de Australische  Ashleigh Barty en haar Wit-Russische partner Victoria Azarenka.

Je moet weten dat België sinds 2009 niet meer in de finale was geraakt op de vier grootste toernooien van het professionele circuit. Zijn laatste zege gaat terug tot 2004, toen Xavier Malisse en Olivier Rochus op Roland Garros het dubbelspel wonnen tegen twee Fransen, Michaël Llodra en Fabrice Santoro.

Onze Belgische nummer 1, Elise Mertens, klimt na haar overwinning dus van plaats 7 op de wereldranglijst in het dubbelspel naar plaats 2, een prachtprestatie. Ook in het enkeltoernooi deed onze landgenote het in Flushing Meadows heel goed, al is ze jammer genoeg gestrand in de kwartfinale. Ze dolf het onderspit tegen de jonge Canadese Bianca Adreescu (15e), die het toernooi won tegen Serena Williams (8e), wat veel zegt over het spelniveau van deze tegenstander.

Onze nationale nummer 1 is op weg om na 9 zeges in amper drie jaar wereldkampioene in het dubbelspel te worden.