Belgische Ju-Jitsu kampioenen!

28/11/2019

De Belgische atleten schitterden op het Ju-Jitsu Wereldkampioenschap. Het vond dit jaar plaats in Abu Dhabi en stond betekende een groot succes voor de Belgen!

Binchoise Licaï Pourtois, gecoacht door Nadia Bertrand, werd al eens wereldkampioen in de jeugdcategorie en wist nu voor het tweede achtereenvolgende jaar te winnen in de categorie onder de 55kg. Vorig jaar won ze al de vorige editie in Malmö, Zweden. 

Amal Amjahid heeft zich ook gevestigd in haar discipline, "Ne-waza", een vorm van Ju-Jitsu die zich richt op grondgevechten. De jonge Brusselse wint de titel al drie jaar op rij. Deze keer versloeg ze een andere Belg, de Vlaamse Fran Vanderstukken, die ook gemengde vechtsporten beoefende.

Voor het gemengde duo, een vorm van demonstratie die bestaat uit het presenteren van een reeks verdedigingen voor een jury, zijn het de Belgen Charis Gravensteyn en Ian Lodens die gouden medaillewinnaars zijn voor het gemengde duet, terwijl het vrouwenduo Marion Decrop en Nykiya Dams de bronzen medaille won.

Deze sport, die weinig bekend is bij het grote publiek, is echter een discipline waarin Belgen presteren, of het nu gaat om "Fighting", "Duo system" of "Ne-waza", en dit is niet nieuw, zoals de Belg Alan Ciku, die wereldkampioen was in 2016 of Wim Deputter en Oualid Sbai, die reeds Europees kampioen was in 2014.