Belgische baanwielrenners schrijven geschiedenis op WK

17/04/2017

Op het wereldkampioenschap baanwielrennen in Hongkong heeft België vijf medailles veroverd. De rensters Jolien D’hoore en Lotte Kopecky schreven geschiedenis door de eerste wereldtitel in de ploegkoers voor vrouwen te pakken.

Een sterke Belgische selectie met de olympische medaillewinnares Jolien D’hoore vertrok met hoge verwachtingen naar Hongkong voor het wereldkampioenschap baanwielrennen. Het was D’hoore die de Belgische ploeg meteen op het juiste spoor zette. In de scratch sprintte ze naar een bronzen medaille. Twee dagen later reed Kenny De Ketele naar het brons in puntenkoers. Onze landgenoot werd tijdens het WK ook in de atletencommissie van de Internationale Wielerunie UCI verkozen.

Het hoogtepunt voor de Belgen kwam op naam van Jolien D’hoore en Lotte Kopecky. Het koppel domineerde de ploegkoers, kroonde zich tot de eerste wereldkampioenes in de discipline en schreef dus een stukje Belgische wielergeschiedenis. Op de slotdag van het WK zetten het duo Kenny De Ketele en Moreno De Pauw en Nicky Degrendele de kers op de taart. In de ploegkoers mochten De Ketele en De Pauw met het brons pronken, terwijl Degrendele ook brons in de keirin haalde.