Belgische atleten aan de top

13/03/2017

De Belgische delegatie keerde zegevierend terug van het Europees Kampioenschap zaalatletiek. Op de vier disciplines voor België in Belgrado behaalden onze atleten twee medailles. Nafissatou Thiam rijfde de Europese titel binnen terwijl de Belgian Tornados zilver pakten.

Nafissatou Thiam, vorig jaar Olympisch kampioene zevenkamp in Rio, heeft een nieuwe zege op haar palmares laten bijschrijven. Ze maakte haar favorietenrol op de vijfkamp waar met een gouden plak voor België tijdens dit 34e Europese indoorkampioenschap. Van start tot finish domineerde ze en ze brak zelfs haar persoonlijk record. Tijdens deze vijfkamp won de 22-jarige Naamse de eerste drie disciplines: 60 m horden, hoogspringen en kogelstoten. Daarna werd ze 3e in het verspringen maar met de 800 meter tot slot kreeg ze het lastig. Uiteindelijk won ze goud en kwam ze 7 puntjes te kort om het Belgische record van Tia Hellebaut 10 jaar geleden te breken. De kampioene lijkt voortaan voor niemand nog uit de weg te gaan.

Ook de Belgian Tornados, onze 4x400m-ploeg met Robin Vanderbemden, Julien Watrin, Kévin Borlée en Dylan Borlée, hebben schitterend gepresteerd. Op de laatste competitiedag liepen ze tweede op de 4 x 400 meter. Ze startten op kop, maar moesten uiteindelijk Polen laten voorgaan.

België keerde dus met een gouden én een zilveren medaille uit Servië terug: pure klasse!