België wint zes medailles op WK wielrennen

03/10/2018

Op het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in het Oostenrijkse Innsbruck heeft België zes medailles weggekaapt. De absolute uitblinker was Remco Evenepoel die twee keer goud won.

Het zware parcours hield de Belgen niet tegen om een glansprestatie neer te zetten. Het begon met de ploegentijdrit voor mannen, die voor de vierde keer gewonnen werd door de Belgische ploeg Quick Step-Floors, weliswaar met renners van verschillende nationaliteiten, waaronder twee Belgen.

Maar ook in de individuele tijdritten waren de Belgen succesrijk. Remco Evenepoel won met grote overmacht de tijdrittitel bij de junioren. Brent Van Moer ging aan de haal met de zilveren medaille in de tijdrit voor beloften. In de tijdrit voor beroepsrenners pakte Victor Campenaerts een onverhoopte bronzen medaille. Er zat zelfs meer in, want hij kwam slechts 53 honderdsten van een seconde te kort voor zilver.

Mechanische pech hield Remco Evenepoel niet tegen om in de wegrit voor junioren zijn tweede gouden medaille te winnen. Na een achterstand van ruim anderhalve minuut won hij na een helse achtervolging toch nog op verbluffende wijze. Bjorg Lambrecht hoorde tijdens de wegrit voor beloften bij de betere renners, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met zilver.

In de marge van het WK raakte bekend dat in 2021 het wereldkampioenschap wielrennen in België plaatsvindt. De start zal in Antwerpen liggen, de finish in Leuven. De tijdritten worden aan de kust gereden. Het is van 2002 in Zolder geleden dat ons land nog eens een WK mag organiseren.