België botst op Nederland op EK hockey

27/08/2017

Op het Europees kampioenschap hockey hebben zowel de Belgische mannen- als vrouwenploeg zilver veroverd. In de finale botsten de Red Lions en Panthers telkens op een sterker Nederland. Ook de Belgische junioresploegen moesten met zilver genoeg nemen.

De Belgische hockeyvrouwen stootten op het EK hockey voor het eerst in de geschiedenis tot de finale door. De Red Panthers konden, zoals verwacht, niet stunten tegen de Nederlandse vrouwen en verloren met duidelijke 3-0-cijfers. De Belgische doelvrouw Aisling D’Hooghe mocht wel met de titel van beste doelvrouw van het toernooi pronken. Over twee jaar vindt het EK hockey in België plaats en dan willen de Red Panthers minstens even goed doen.

Ook de Belgische hockeymannen kwalificeerden zich na een razend spannende halve finale voor de finale van het EK tegen gastheer Nederland. Na een sterke eerste helft mochten de Red Lions met een 2-0-voorsprong de rust in, maar de Nederlandse mannen bogen die achterstand uiteindelijk naar een 2-4-eindstand om. Als troostprijs kregen de Belgen Arthur Van Doren en Vincent Vanasch nog de titels van beste speler en beste doelman van het toernooi.

Ten slotte gingen ook de Belgische jongens- en meisjesjuniores in hun EK-finale in het Spaanse Valencia tegen Nederland de boot in. De Belgische jongens, de vicewereldkampioenen van 2016, moesten zich na shoot-outs gewonnen geven. Enkele uren later konden de Belgische meisjes evenmin Nederland verrassen en verloren ze met 0-6-cijfers.