België behaalt 24 medailles op Wereldspelen

01/08/2017

Op de Wereldspelen in het Poolse Wrocław heeft de Belgische delegatie 24 medailles veroverd. De Belgische atleten gingen op het internationale sportevenement voor niet-olympische sporten en sportdisciplines met 7 gouden, 9 zilveren en 8 bronzen medailles aan de haal.

België vertrok met 63 atleten - de grootste delegatie ooit - naar de Wereldspelen, het internationale multidisciplinaire evenement voor niet-olympische sporten en sportdisciplines dat om de vier jaar georganiseerd wordt. Ze concurreerden in het Poolse Wrocław met ongeveer 3.500 atleten uit meer dan 100 landen. De Belgische atleten namen in totaal aan 12 van de 31 sporten deel en behaalden daarin 24 medailles. Ons land nestelde zich zo op de 9de plaats in de medaillestand.

De Belgische atleten scoorden vooral sterk in het skeeleren en jiu-jitsu. Zo pakte Sandrine Tas een keer goud, vier keer zilver en een keer brons in het skeeleren, en mocht Bart Swings in dezelfde discipline twee gouden en een zilveren medaille op zak steken. In het jiu-jitsu was Amal Amjahid dan weer goed voor twee keer goud. Verder mochten ook de Belgische vrouwenploeg in het reddend zwemmen en muurklimster Anak Verhoeven op het hoogste schavotje plaatsnemen.