Belg wint Milaan-Sanremo 2021

23/03/2021

De eerste grote klassieker van het wielerseizoen, Milaan-Sanremo, eindigde met de zege van een Belg. Jasper Stuyven won de 112e editie van deze mythische wedstrijd. Hij demarreerde solo tijdens de laatste kilometers en hield de favorieten in het peloton uiteindelijk nipt van zich af.  

Op zaterdag 20 maart 2021 namen de deelnemers het tegen elkaar op over 299 km, in een wedstrijd waar vooral sprinters kans zouden maken door het overwegend vlakke parcours. Sinds de eerste editie, op 14 april 1907, is onze landgenoot Eddy Merckx met z’n zeven zeges de absolute recordhouder van deze wedstrijd die in de Italiaanse pers bekend staat als La Primavera of La Classicissima. Samen met de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije is het ‘een van de vijf monumenten’.

Wout Van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe werden getipt als de grote kanshebbers van Milaan-Sanremo 2021. Maar Jasper Stuyven gaf alle prognoses het nakijken. ‘Ik moest íets doen: het was alles of niets’, zegt de Leuvenaar aan de meet van La Classicissima.

Voor de 28-jarige Belg de mooiste zege van zijn carrière.