Belg vicewereldkampioen triatlon

26/08/2021

De 28-jarige Antwerpenaar Marten Van Riel miste op een haar na het podium van de Olympische Spelen in Tokio. Nu beklimt hij op de World Triathlon Series in Canada de tweede plaats, na de Noor Blummenfelt. Zo wordt hij vicewereldkampioen triatlon op de olympische afstand.

Onze landgenoot was derde na het zwemonderdeel (1.500 m). Tijdens de 40 km fietsen zette hij druk maar in de sprint werd hij geklopt door de winnaar. Olympisch kampioen Kristian Blummenfelt haalde Marten Van Riel in op het eind van de 10 km lopen.

Na een seizoen van dikwijls net naast het podium is onze atleet opgetogen over zijn tweede stek: ‘De zege lag in handbereik, maar ik verwijt mezelf niks. Ik heb alles gegeven, met name op de fiets. Beter had niet gekund. Ik dacht dat ik meer voorsprong had na de tweede overgang, maar toen ik merkte dat de volgers amper 10 seconden achterop lagen, hield ik nog wat energie in reserve voor de laatste 5 km, die ik mooi heb afgerond.’

In het eindklassement van het WK, een optelsom van de drie manches in Yokohama, Leeds en Montréal en de grote finale in Canada, eindigt olympisch kampioen Kristian Blummenfelt als winnaar met 3.927 punten, gevolgd door de Belg Van Riel met 3.594 punten en de Brit Alex Yee met 3.289 punten.

Zo breit onze landgenoot een mooi slot aan het seizoen