Bart Swings schaatst naar brons op Europees kampioenschap

08/01/2017

Bart Swings heeft op het Europees kampioenschap schaatsen allround in het Nederlandse Herenveen de bronzen medaille behaald. De Belg begon matig aan het toernooi, maar schudde een fantastische tien kilometer uit zijn benen. In 2016 veroverde Swings nog brons.

Na een sterke afsluitende tien kilometer mocht Bart Swings op het Europees kampioenschap schaatsen allround op het derde podiumtrapje plaatsnemen. Het zag er nochtans lange tijd naar uit dat de Belg naast een medaille zou grijpen. Swings zag zijn kansen meteen in rook opgaan toen hij na de 500 meter pas op de vijftiende plek stond, maar dankzij twee vijfde plaatsen schoof hij nog een aantal plaatsen in het klassement op. Tijdens het slotnummer zag hij ten slotte zijn concurrenten falen.

De absolute heerser van het internationale schaatsen, Sven Kramer, verdedigde met overtuiging zijn Europese titel voor eigen publiek in Herenveen. Zijn landgenoot Jan Blokhuijsen maakte het Nederlandse feestje compleet door naar zilver te schaatsen. Voor Swings is het de tweede medaille op een Europees kampioenschap schaatsen allround. Vorig seizoen eindigde Swings, die in de zomer aan inlineskaten doet, namelijk als tweede.