Arnaud Dely gekroond tot Europees kampioen duatlon

20/06/2024

In de combinatiesport fietsen en hardlopen behaalt Arnaud Dely Europees goud terwijl in het hardlopen voor vrouwen nog een Belg, Jeanne Dupont, tweede eindigt.

Het EK duatlon (5 km hardlopen, 20 km fietsen en nog eens 2,5 km hardlopen) vond dit jaar plaats in het Portugese Coimbra.

Op z’n 27e heeft Arnaud Dely al heel wat ereplaatsen in deze discipline verzameld. Nu steekt hij ook de Europese titel op zak na een perfecte hardloop.

In de derde rond van 5 km op de fiets ontsnapte de Luikenaar uit het peloton en vormde hij een kopgroep van drie met twee Nederlanders. Nog vóór het laatste stuk hardlopen ging hij er solo vandoor en zou hij niet meer worden bedreigd.

‘Op zeker moment nam ik het risico uit het peloton weg te vluchten en dat heeft geloond! Ik wilde er tijdens het fietsen de zweep op leggen en de twee Nederlanders konden maar beter aanklampen voor een podium- of andere plaats. Toen ik hoorde dat we twintig seconden voorop lagen, dacht ik dat het snor zat, zelfs toen ik bij het omkijken zag dat het peloton niet veraf was. Pas op 500 m van de meet zei men me dat ik nog twintig seconden voorop lag en ik geloofde er echt in. Ongelooflijk! Ik wens al mijn teamgenoten te danken voor het harde labeur achteraan. Ze hebben alle pogingen van de Fransen en de Spanjaarden verijdeld …’, prees de nieuwe Europees kampioen zich gelukkig.

Jeanne Dupont: Europees vicekampioene!

Tijdens haar eerste deelname aan het EK rangschikte Jeanne Dupont zich tweede, na de Franse Legrand, die haar in de sprint versloeg, maar vóór de Spaanse Varo. Op haar 21e zet de Belgisch kampioene van vorig jaar uit Namen een puike prestatie neer.

Bravo voor de twee Belgische atleten!