Anthony Kumpen kroont zich tot NASCAR Whelen Euro Series kampioen

09/10/2016

De Belgische autocoureur Anthony Kumpen heeft de titel van het NASCAR Whelen Euro Series veroverd bij de Elite 1 op het circuit van Zolder. Tegelijkertijd werd de Belg Stienes Longin kampioen bij de Elite 2. Voor Anthony Kumpen is het al zijn tweede Europese NASCAR-titel.

In een nagelbijtende seizoensfinale op het Belgische racecircuit van Zolder, kwam Anthony Kumpen maar moeizaam op dreef. De Belg reed na de eerste ronde pas als zesde over de streep. Nadien werd hij nog tweemaal aangetikt, waarbij de stuurinrichting van zijn Chevrolet SS beschadigd raakte.

Uiteindelijk bolde Anthony Kumpen als zevende over de finishlijn. Dat was genoeg om zijn eerste plaats in het kampioenschap veilig te stellen. De overwinning ging evenwel naar de Fransman Frédéric Gabillon, die genoegen moest nemen met een tweede plaats in het eindklassement.

Voor Anthony Kumpen was zijn tweede titel buitengewoon: “Ik won op mijn thuiscircuit voor mijn fans en mijn sponsors. Ik race al 20 jaar op dit circuit en ik ken hier iedereen. Het behalen van de titel op dit circuit is dan ook uniek. Ik moest hier absoluut de titel behalen! Jeff Gordon (viervoudig NASCAR-kampioen, red.) was hier bovendien aanwezig om naar de wedstrijd te kijken!”

Bij de Elite 2 werd Stienes Longin kampioen. Tijdens het eerste deel van de finale had de autocoureur af te rekenen met pech. Door elektrische problemen raakte zijn wagen niet van de grid. Toch slaagde hij erin om de snelste tijd neer te zetten. Daardoor kon hij voor het tweede deel van de finale vanop de polepositie vertrekken en zo de overwinning in de wacht slepen.