Ann Wauters mag WNBA-titel in prijzenkast zetten

21/10/2016

Ann Wauters heeft met haar team Los Angeles Sparks na een razend spannende finale de trofee in de WNBA gepakt. Ze is de eerste Belgische basketbalspeelster die de titel in de bekendste Amerikaanse basketbalcompetitie voor dames op haar naam mag schrijven.

Met een beslissende korf op drie seconden van het einde hebben de Los Angeles Sparks in de finale van de WNBA het laken naar zich toe getrokken. Titelverdedigers Minnesota Lynx moesten uiteindelijk met 77-76 de duimen leggen. De titel had ook een Belgisch tintje, want dit seizoen speelde de beste Belgische basketbalspeelster aller tijden Ann Wauters voor de Los Angeles Sparks. Het was niet het eerste Amerikaanse avontuur voor Wauters, want eerder mocht ze al voor het WNBA All-Star team opdraven en verloor ze in 2008 de WNBA-finale met de San Antonio Silver Stars.

Voor de 36-jarige Ann Wauters is het de bekroning van een fantastische carrière, die in 1999 bij USV Olympic begon. Ze zou in totaal vijf keer tot Europese speelster van het jaar gekroond worden en won ook vijf keer de titel in de EuroLeague, de belangrijkste basketbalcompetitie voor vrouwen in Europa. De 1m93 grote Wauters denkt nog niet meteen aan stoppen. Meteen na de titelviering vertrok ze naar Turkije om daar nog ten minste een seizoen te spelen. Ondertussen staat de opvolging klaar: Emma Meesseman en Julie Allemand zullen in 2017 de Belgische eer in de WNBA hoog houden.