Alison Van Uytvanck triomfeert op tennistoernooi Astana Open

06/10/2021

De Belgische won de finale van het WTA-250-toernooi in Kazachstan. Tegen Joelja Poetintseva behaalde ze de 5e titel van haar carrière in het internationale tenniscircuit.

Dit WTA-toernooi (Women’s Tennis Association) vond begin oktober plaats in de Kazachse hoofdstad, beter bekend als Astana maar door de lokale autoriteiten in 2019 herdoopt tot Nur-Sultan.

In deze finale op hardcourt kwam Alison Van Uytvanck uit tegen Joelja Poetintseva, de lokale ster, 47e in de wereldranglijst. In de eerste set werd de Vilvoordse (Vlaams-Brabant) volledig weggespeeld met 6-1 maar in de tweede hervond ze de kracht om alles recht te trekken en gelijk te komen op 6-4. In de slotset ging de Belgische tot het uiterste om na 2.20 u. spelen een eerste overwinning te behalen tegen een speelster die haar in eerdere wedstrijden nochtans al vier keer had geklopt.

Haar zege tegen de Kazachse op de Astana Open levert Alison Van Uytvanck (89e in de wereld bij het begin van het toernooi) na een lange onderbreking door een elleboogoperatie enkele plaatsen winst op in het wereldklassement, waardoor ze heel gauw weer in de top 50 zou staan.

In het vrouwenproftennis heeft de Belgische nu dus een vijfde titel op zak, na haar zeges in Québec (2017), Boedapest (2017 en 2018) en Tasjkent (2018).