32 Belgische atleten en een recordaantal medailles op de Olympische Jeugdspelen

30/10/2018

Op 18 oktober 2018 liep in Buenos Aires de derde editie van de Olympische Jeugdspelen af. Onder de 4.000 atleten traden 32 Belgen aan in maar liefst 20 verschillende disciplines. Met negen medailles vestigde de Belgische delegatie tijdens deze Olympische Jeugdspelen een nieuw record.

De Olympische Jeugdspelen (OJ) zijn een mooie kans voor jonge sportlui. Het is een evaring, maar ook een confrontatie met de realiteit van zo’n internationale en multidisciplinaire wedstrijd. Aan de OJ doen jongeren tussen 15 en 18 uit de hele wereld mee. Dit jaar vertegenwoordigden 32 atleten België in 20 disciplines, met een mooie medaillevangst als buit.

Zo ging België naar huis met twee keer goud voor Maite Beernaert (verspringen) en Quentin Mahauden (karate); vier keer zilver voor Badr Achab (taekwondo), Jules Vangeel (kajak), Simon Morssinkhof (jumping per ploeg en herenbasket 3x3); en drie keer brons voor Alessia Corrao (judo), Senna Roos (boogschieten) en Julien Carraggi (badminton per ploeg).

Een tevreden delegatieleider van Team Belgium, Gert Van Looyse, over de resultaten in een BOIC-persbericht: ‘We eindigden met 9 medailles, waarvan de laatste een tweede gouden. Da’s uitstekend! Voor de atleten een onvergetelijke ervaring, denk ik.’

Na vijf medailles in 2010 in Singapore en zes medailles vier jaar later in Nanjing was deze editie andermaal een puike prestatie voor de Belgische atleten. Volgende afspraak met de Olympische Jeugdspelen is gepland in 2022 in Dakar (Senegal), het eerste Afrikaanse gastland.