Een land om te ontdekken!

België spreekt tot de verbeelding. Toeristen uit de hele wereld voelen zich aangetrokken tot België en zijn kosmopolitische hoofdstad Brussel. België heeft dan ook heel wat te bieden aan buitenlandse en Belgische toeristen. België is vakantie in vele vormen. U kunt even ontsnappen aan de dagelijkse sleur door een weekend in een Belgische stad, maar u kunt net zo goed een heuse ontdekkingsreis door België plannen.

Twee grote toeristische trekpleisters van België zijn de Ardennen en de Kust. Houdt u van wandelen, fietsen, sport, natuur en rust? Dan wilt u vast naar de Ardennen, de groene long van België. Wordt u eerder verleid door zon, zee, sport en een gezellige drukte? Dan klinkt de lokroep van de Kust.

  

Wie dorst naar kunst en cultuur of architecturale pracht wordt verwend in onze kunststeden. Wie er wil proeven van onze gastronomie, van culturele evenementen en het uitgaansleven, wordt op zijn wenken bediend. De vele kunststeden − met Brussel op kop − kunnen dan ook rekenen op een steeds groeiende toeristische belangstelling.

België speelt een belangrijke rol in het gastronomische leven van West-Europa. De Belgen zijn bekend voor hun bourgondische levensstijl en ze scheppen er plezier in om hun gasten mee te laten genieten. De restaurants zijn uitstekend, en wat is er aangenamer om een mooie dag af te sluiten dan het genieten van Vlaams stoofvlees met een Ardens trappistenbier erbij?

De kust

Aan het 65 km lange zandstrand van de Belgische kust liggen een vijftiental badplaatsen. Ze hebben elk hun eigen karakter en sfeer. De lange zandstranden die zacht afhellen naar de zee zijn ideaal voor de kinderen. Elke badplaats heeft bewaakte zones met redders. De vakantiegangers kunnen er genieten van een gezonde zeelucht die rijk is aan jodium en zout.

De Belgische kust biedt een hele waaier aan sportieve en recreatieve activiteiten; u kunt er zeilen, vissen, een fiets huren of een gocart.

De zomermaanden zijn de drukste periode voor de kust. Maar ook andere seizoenen hebben hun charme, hoewel zonnebaden er dan niet bij hoort. Alternatieven zijn er genoeg aan de kust. Vlakbij ligt Brugge, één van de mooiste kunststeden van België. Een bezoek aan deze historische stad is een must.

  

De Ardennen

De Ardennen liggen in het zuidoosten van het land. Ze vormen één stuk bijna ongerepte natuur met fabuleuze loof- en sparrenbossen, valleitjes, rivieren en watervallen. U wandelt er door talrijke schilderachtige dorpjes die in valleien genesteld zijn. De folklore, de traditie en de regionale ambachten zijn er nog springlevend.

De lente in de Ardennen nodigt uit tot wandelingen of tochtjes met de auto, of tot vissen, kano of kajak varen. Paardrijden, klimmen en mountainbiken zijn andere populaire sporten in de Ardennen. Liefhebbers van buitenlucht worden er verwend. De Ardennen zorgen ook voor winterpret als skiën, langlaufen, sleeën of met een sneeuwscooter rijden. Zelfs ondergronds valt er wat te beleven. Enkele grotten zijn zeker een bezoek waard.

Tussen het groen liggen de stille getuigen van het verleden van de Ardennen, zoals kastelen, burchten en citadellen. Ze komen weer tot leven bij speciale evenementen en spektakels waarbij ridders en wapenknechten de buurt in rep en roer zetten.

  

Kunststeden

Voor een klein land heeft België opmerkelijk veel kunststeden: Brugge, Brussel, Antwerpen, Bergen, Luik, Gent… Elk van deze steden heeft heel wat voor u in petto en is een uitgelezen bestemming voor een citytrip.

Ziet u wat in een ontmoeting met de schilderijen van Rubens, Ensor of Van Eyck in het Koninklijk Museum voor schone Kunsten in Antwerpen? Of spreekt een bezoek aan het huis van de Art Nouveau-architect Victor Horta in Brussel u meer aan? Misschien kuiert u liever gewoon door pittoreske middeleeuwse straatjes in Brugge?

Alle kunststeden van België hebben voldoende verscheidenheid en kwaliteit in huis om u een aangenaam verblijf te bezorgen. En dat geldt niet alleen voor musea en monumenten. Na een museumbezoek in één van de talrijke restaurants genieten van een lekkere maaltijd met een wijntje of een Belgisch bier is een must. Als u in Antwerpen bent, kunt u daarna een ritje per koets maken door het oude stadscentrum. In Brugge valt een boottocht op de Brugse reien zeker in de smaak. 's Avonds bent u dan klaar voor een bruisend cultureel programma of voor een nachtje stappen in gezellige cafés.

Gezinnen met kinderen vinden voldoende afwisseling tussen alle cultuur door, zodat het ook voor hen feest is. Er is immers altijd wel ergens een evenement, een festival of een kleurrijke fanfare die voorbij stapt.

  

Reizen naar België