Wielermuseum in Roeselare

26/06/2020

Het wielrennen, Koning Sport in Vlaanderen, heeft zijn museum, KOERS, in Roeselare. Uit die stad komen inderdaad enkele wereldkampioenen en de eerste Belg die in 1912 de Ronde van Frankrijk won.

In dit volledig aan de wielersport gewijde museum verkent u op een interactieve manier alles wat het wielrennen zo mooi maakt, zowel voor amateurs als voor profs. Een virus, maar dan wel een goedaardig, dat in het DNA van de meeste Belgen zit.

KOERS, in 2018 gerenoveerd, is toegespitst op drie hoofdthema’s: de fiets (vooral de racefiets), de wielersport en documentaires over het stalen ros.

U vindt er ouwe knarren van 200 jaar terug naast exemplaren waar een Remco Evenepoel op glorieert tijdens wedstrijden vandaag. In totaal meer dan 300 fietsen!

Voorts een enorme collectie truitjes en andere stukken fietskledij van profwielrenners die dankzij schenkingen almaar uitbreidt.

Wat dit museum extra boeiend maakt ten opzichte van andere wielermusea is zijn ongemeen rijke archief. Het bestrijkt de periode van begin 19e eeuw, toen de wielersport is ontstaan, tot nu. Het publiek kan ruim 2.400 publicaties, 180 m tijdschrijften en kranten, 30 m archief en honderdduizenden foto’s raadplegen.

Reserveer meteen uw bezoek aan KOERS !