Wat heeft die levendige Sint-Jacobswijk in hartje Brussel allemaal te bieden?

23/03/2023

Kunt ú de Brusselse Sint-Jacobswijk op het stadsplan situeren? Misschien. Dat de parels er zomaar voor het grijpen liggen, wist u waarschijnlijk niet. Maak hier in vogelvlucht kennis met het rijke en gevarieerde aanbod van dit dynamische stadsdeel.

Midden in de voetgangerszone, tussen grofweg de Zavelwijk, de Antoine Dansaertstraat en het Sint-Goriksplein, ligt de Sint-Jacobswijk. Ruim 1.000 jaar oud maar bruisend van leven. Of u er nu woont, werkt of langskomt, altijd valt er in de buurt iets te zien, te doen en te beleven. Een volledige opsomming is onbegonnen werk; een proevertje zal u vast overtuigen.

Durf vanaf Manneken Pis of de Grote Markt kriskras te verdwalen in de stemmige voetgangersstraatjes rondom. Je stuitert er van de ene typische gevel en stripmuur tegen de andere aan. Snuif wat cultuur op in de Jacques Brel Stichting of leer alles over chocolade in het museum Choco-Story. Dan is het stilaan tijd voor een versgeperst sapje, een vegetarische hap of wat vegan streetfood. Of waarom niet een restaurant met een Europese, Latijns-Amerikaanse, Aziatische of Afrikaanse keuken induiken voor je de ene of andere authentieke Brusselse staminee, bier-, wijn-, whisky-, gin-, trendy cocktail-, salsa-, karaoké- of queer bar weer uit komt waaien.

’s Avonds nog genoeg fut over voor een jazzclub of een wandeling langs lichtprojecties? Kom anders later maar ’s terug voor de Zinneke Parade, de Ommegang, de Meiboomplanting, het bloementapijt, winterpret of tal van andere evenementen.