WAAROM U IN BELGIË ZOU KOMEN WONEN?

18/10/2019

In de eerste plaats denkt u dan aan het wereldbekende Belgische bier of de onvolprezen Belgische frieten, of chocolade. Maar waarom vinden buitenlanders het de moeite om zich hier te vestigen?

De antwoorden halen we rechtstreeks uit de website Daily Telegraph, die heeft uitgezocht waarom jaarlijks zowat 90 Britten hier komen wonen.

Onze belangrijkste troef is nog altijd van sociale aard: de betaalbare en kwaliteitsvolle zorg en onderwijs trekken onvermijdelijk buitenlanders aan.

Maar België valt ook in de smaak bij avonturiers. In de eerste plaats door zijn korte afstanden, spoornet en vele fietspaden, is ons vlakke landje makkelijk bereisbaar. Voorts kan je ook makkelijk op vakantie naar het buitenland dankzij de Schengenruimte, waar het deel van uitmaakt!

Ook cultuurfanaten hebben keuze te over! Tomorrowland, Antwerpen en haar modewijk, die niet hoeft onder te doen voor Londen of Parijs, de stripcultuur en onze kunstfestivals: altijd valt er iets te doen of te zien. En meer dan alleen maar typisch Belgische cultuur! In dit multiculturele land, waar 17% van de inwoners in het buitenland is geboren, bots je op elke straathoek of achter menige restaurantdeur op verschillende tradities.

Tel daarbij dat we nogal vlot andere talen leren.

Uiteraard heeft ook ons land zijn kleine gebreken. Hou altijd een paraplu bij de hand of profiteer van onze goedlachsheid om uw regenachtige dagen op te vrolijken!