Vier Belgische kazen vallen op World Cheese Awards 2016 in de prijzen

24/11/2016

Vier kazen van de Belgische kaasmakerij ‘De Kazerij’ zijn op de World Cheese Awards 2016 in de prijzen gevallen. Twee kazen werden zelfs tot beste goudse kazen ter wereld verkozen.

België is niet een land van bier, chocolade en wafels alleen. Ook onze kazen vallen over de hele wereld in de smaak. Tijdens de World Cheese Awards 2016 in het Spaanse San Sebastián mocht de Belgische kaasmakerij ‘De Kazerij’ maar liefst vier prijzen mee naar huis nemen. Zowel de Flandrien Oud als Flandrien Grand Cru kregen van de internationale jury het etiket ‘Super Gold’ op gekleefd. Daarmee behoren de twee kazen tot de beste goudse kazen ter wereld. Daarnaast wonnen Jeuness Light en Frontieren respectievelijk een zilveren en gouden medaille in hun categorie.

Het is niet voor het eerst dat de kazen van ‘De Kazerij’ in de prijzen vallen. Ook in 2014 kreeg de Flandrien Kaas al een gouden medaille op de World Cheese Awards. Nochtans startte de De Kazerij pas in 2013 met de productie van goudse kazen. We zijn nog een jonge kaasmakerij, maar we hechten erg veel belang aan kwaliteit. We produceren op traditionele wijze met melk van landbouwers uit de regio en kunnen op de beste Belgische kaasmeesters rekenen”, aldus zaakvoerder Jan Desmet.