Van welke Belgische culinaire specialiteit houdt u het meest?

29/11/2022

Het is weer herfst. Onze bossen tooien zich in hun warmrode en gouden tinten, het kwik zakt weg en wat maakt er dan blijer dan een lekker etentje met vrienden en familie?

Als je ‘België’ hoort, springen uiteraard meteen vier woorden over je lippen: bier, frieten, wafels en chocolade. Maar de kookboeken van onze grootmoeders en topchefs puilen uit van andere vaak streekeigen gerechten uit ons land. Van garnaalkroketten aan de Noordzee en Luikse balletjes over waterzooi en stoverij. De keuze is enorm, om maar te zwijgen van onze groenten, zoals spruitjes, witloof, asperges … en onze vruchten, zoals de bekende aardbeien uit Wépion. Ook de lijst met suikergoed is lang: speculaas, neuzen, rijsttaart uit Verviers en Geraardbergse mattentaart, om maar wat te noemen.

En van welke Belgische culinaire specialiteit houdt ú het meest? 

Vul de enquête in en lees in januari wat de drie lievelingsgerechten van onze lezers zijn. Wees gerust, we doen er de recepten bij, zodat u het jaar goed kunt beginnen rond een écht Belgische tafel.

Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan de video’s van onze topchefs wereldwijd. Zij bereiden allemaal gastronomisch erfgoed van bij ons, soms met een extra persoonlijke toets.

Benieuwd welk gerecht uw smaakpapillen op hol doet slaan!