Tot in het hart van onze erfgoedparels

05/08/2021

Al bijna dertig jaar verzorgt het Belgische bedrijf Symfonie der Stenen Organisatie klank- en lichtspektakels, die de meest prestigieuze erfgoedparels van hier en elders in de schijnwerpers zetten. Het organiseerde al zowat 700 evenementen in België en in het buitenland, op de gevel van de Notre Dame in Parijs.

Voor deze zomer staan er drie gepland. Rêve de Cathédrale, van 1 tot 31 augustus, brengt hulde aan het belangrijkste gebouw van de stad met zijn Choncq Clotiers (vijf klokkentorens), dat stamt uit de 12e eeuw, bekend is om de uitzonderlijke omvang van zijn romaanse schip en op de UNESCO-erfgoedlijst staat. Van 14 tot 29 augustus vertelt Terre de Légendes op de place Saint-Remacle in Stavelot over het ontstaan van het legendarische autocircuit van Francorchamps, dat dit jaar 100 wordt. De Geheime Vallei, van 21 augustus tot 26 september in de abdij van Villers-la-Ville, leidt u langs een spectaculair traject tijdens een nachtelijke wandeling waar de bloeiperiode van deze eeuwenoude plek centraal staat.

 

Voor elk spektakel is een origineel scenario in videomapping bedacht, samen met de gemeentelijke overheid en de lokale geschiedkundige kring. Getracht wordt van meet af aan de interesse van de bezoekers te prikkelen aan de hand van een personage, intrigerend feit of legende die met de plek verband houdt. Nadere info vindt u op website Symfonie der Stenen .