Tomorrowland krijgt Culinary Innovator award

11/05/2016

Gault Millau heeft het Belgische muziekfestival Tomorrowland uitgeroepen tot een van de ‘Culinaire Vernieuwers van het Jaar’. Het festival maakte indruk op de jury door de beste chocolade en speciaal gebrouwde bieren aan te bieden, door de aanwezigheid van Belgische en internationale top chefs en de vele culinaire standen.

De awards voor de ‘culinary innovators of the year’ werden dit jaar voor het eerst uitgereikt door de vooraanstaande restaurantgids Gault Millau. Het initiatief van de prestigieuze restaurantgids geeft voedingsdeskundigen de kans om samen te reflecteren over de toekomst van de gastronomie. Er werden in totaal 8 winnaars bekroond in 8 verschillende categorieën. De award voor ‘The Culinary Innovator of the Year’ ging naar R&D Food Revolution, ‘Education’ naar Master in Food Design, ‘Institution or Service’ naar Smart Gastronomy Lab, ‘Product’ naar Urban Crops, ‘Marketing/Promotion’ naar Apicbase, ‘Sustainability’ naar NorthSeaChefs, ‘Restaurant’ naar Hertog Jan en de award van ‘Events’ ging naar Tomorrowland.

Tomorrowland streeft dus echt wel naar een festival met betere voeding.  ‘Er zullen dit jaar opnieuw zo’n 120 culinaire stands zijn. Daaronder zitten ook een aantal restaurants, met in totaal 2.000 couverts. Sergio Herman is al verschillende keren aan de slag geweest bij ons, net als andere topkoks. We willen vooral gezond eten aanbieden, niet de klassieke vettige hap, en recepten uit heel de wereld die de diversiteit van het publiek weerspiegelen, van Mexicaanse taco’s tot Indische currygerechten’,  zegt woordvoerster van Tomorrowland, Debby Wilmsen.

Tomorrowland is één van de grootste muziekfestivals ter wereld dat dit jaar georganiseerd wordt van 22 tot en met 24 juli 2016 in Boom. De eerste editie van het festival was in 2005 en het festival lokt elk jaar bezoekers van alle nationaliteiten.