Tomorrowland Around the World en in Durbuy

18/06/2020

Het festival voor elektronische muziek Tomorrowland gaat deze zomer niet door in Boom. Maar in juli komt er een onlineversie.

Door de coronacrisis en de maatregelen om die in te dijken, moet het festival dat elke zomer doorgaans 400.000 bezoekers op twee weekends lokt, worden afgelast.

Maar op 25 en 26 juli komt er een digitale editie. Volgens de organisatoren wordt het ‘een spectaculaire online-muziekbeleving die gebruikmaakt van de meest geavanceerde technologieën ter wereld, waaronder 3D-design, videoproductie en speciale effecten.’

De bekendste danceartiesten (David Guetta, Lost Frequenties, Afrojack, Don Diablo…) kunnen zich uitleven op acht verschillende podia opgebouwd in 3D, een heel nieuwe ervaring.

Deze speciale editie heet Tomorrowland Around the World. Medeoprichter Michel Beers: ‘We vinden de festivalbeleving eigenlijk een beetje opnieuw uit, maar we geloven vast dat we de sfeer en het topamusement van Tomorrowland wereldwijd tot in de huiskamers kunnen brengen, van Canada tot Australië en van Japan tot Brazilië.’

Het uitdrukkelijke doel van de organisatoren is alleszins minstens 1 miljoen muziekliefhebbers over de hele wereld te ‘verwelkomen’.

En wie iets van de typische sfeer van Tomorrowland wil proeven, kan in die periode terecht in een tijdelijke camping in Durbuy. Je vindt er ongewone accommodatie, zoals tipi’s, boomhutten, glampinglodges …, zoals op DreamVille zelf. Voor de bedenkers van het concept zowaar een sprookjesachtige beleving.