‘‘Specornoos’ wint prijs op Europese innovatiewedstrijd

21/10/2016

Belgische studenten hebben in Parijs op de Europese innovatiewedstrijd Ecotrophelia zilver behaald met hun product ‘specornoos’.

Een kleine groep studenten van de ‘Université Libre de Bruxelles’ (ULB) kwam op het idee om met broodresten een ijshoorntje te vervaardigen met de smaak van… speculaas. De geboorte van ‘specornoos’ was meteen een feit.

De jury van Ecotrophelia beloonde deze Belgische creatie om de aangename verrassing die ervan uitgaat. Ook het duurzame karakter van ‘specornoos’ kreeg een pluim: het is gemaakt op basis van broodresten, een grondstof die overvloedig beschikbaar is.

FEVIA, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, heeft de ULB-studenten tijdens de hele wedstrijd ondersteund en is dan ook verheugd met het resultaat. Deze prijs toont aan dat er met de nodige creativiteit voor jongeren nog een mooie toekomst is weggelegd in de voedingssector.