Sint-Truiden lonkt naar de Japanners

07/02/2019

Elk jaar opnieuw kondigen de bloesems in de Haspengouwse fruitstreek rond Sint-Truiden de lente aan. Zowel uit buiten- als uit binnenland zakken toeristen in april in groten getale af naar de regio om er te genieten van de geuren en kleuren van de bloeiende appel- en kersenbomen. Sinds goed een jaar vinden ook almaar meer Japanners de weg.

Met dank aan de Truiense voetbalploeg, STVV, die in het najaar van 2017 overging in handen van de Japanners. Zij maken in eigen land promotie voor de stad en dat werpt zijn vruchten af. Blijkbaar hebben hun toeristen de streek helemaal gevonden, klinkt het bij de bevoegde schepen, Hilde Vautmans.

Maar er is nog groeipotentieel. De stad start nu met een internetcampagne in Japan om naast de bloesems het historische stadspatrimonium als troef uit te spelen. Specifieke naar het Japans vertaalde stadsroutes en Japans ondertitelde promofilmpjes moeten de reizigers uit het land van de Rijzende Zon lokken. Er ligt duidelijk een nieuwe toeristische markt open.