Raf Simons en Calvin Klein gaan met elkaar in zee

27/07/2016

Raf Simons wordt creatief directeur bij het modemerk Calvin Klein. Door zijn uitstekende werk bij Dior stond de Belgische modeontwerper al lange tijd in de kijker van het Amerikaanse modehuis.

Het had heel wat voeten in de aarde, maar Calvin Klein heeft Raf Simons als nieuwe creatief directeur aangeworven. Toen de Belgische modeontwerper eind vorig jaar bij het merk Dior ontslag nam en Calvin Klein zijn directie herschikte, sloeg de geruchtenmolen op hol. Het Amerikaanse modehuis ziet in Simons de ideale persoon om het merk een nieuw elan te geven.

De minimalistische stijl van de geboren Neerpeltenaar moet Calvin Klein weer helemaal op de kaart zetten. Simons zal er zowel de mannen- als vrouwencollectie onder zijn hoede nemen en de modeshows opnieuw uitdenken.

Door zijn focus op soberheid stuwde Simons de voorbije jaren het Franse Dior naar commerciële hoogtes. Met de Belg aan het roer steeg de omzet van het modemerk met bijna vijftien procent. Simons was daar sinds 2012 aan de slag.

Voordien had hij al carrière gemaakt bij Jil Sander en verbaasde hij het modepubliek met de collecties van zijn eigen merk. Nochtans was Simons niet voorbestemd om modeontwerper te worden. Hij ging als meubeldesigner in verschillende galerijen aan de slag, maar ontmoette daar de bekende Belgische modeontwerper Walter Van Beirendonck, die Simons inspireerde om kledij te beginnen ontwerpen.