Pairi Daiza nu ook aangesloten bij Wereldwijde Coalitie voor Biodiversiteit

21/05/2021

Dierenpark Pairi Daiza uit het Henegouwse Brugelette heeft zich aangesloten bij de Wereldwijde Coalitie voor Biodiversiteit, een initiatief van de Europese Commissie.

Zo wordt het het 13e officiële Belgische lid van deze coalitie. Jaarlijks vindt op 22 mei de Internationale Dag van de Biodiversiteit plaats, een goede gelegenheid om alle levensvormen onder de aandacht te brengen.

 

De biodiversiteit gaat door een ongeziene crisis, nu ze bedreigd is door menselijke activiteiten die de klimaatopwarming en ontbossing veroorzaken. Vermoedelijk dreigen vandaag één miljoen soorten uit te sterven, waarvan bijna de helft planten en paddenstoelen. Pairi Daiza, het oudste woord voor ‘paradijs’, betekent in het Oudperzisch ‘ingesloten tuin’ of ‘ommuurde boomgaard’. Van meet af aan stelde het park zich tot doel de instandhouding en voortplanting van de in hun natuurlijke leefmilieu bedreigde soorten. In het dierenpark wonen ruim 7.000 dieren uit de hele wereld: vogels, zoogdieren, vissen, reptielen … op de site van de voormalige abdij van Cambron, met haar eeuwenoude bomen en talrijke historische gebouwen.

 

De voorbije maanden zijn er in Brugelette twee Sumatraanse orang-oetans, twee rode panda’s, een Aziatische olifant, een giraf, een Stellerzeeleeuw, een tiental zwartvoetpinguïns en drie reuzenpanda’s geboren.