Opgelet smaakpapillen…

04/10/2019

Wie Belgische gastronomie zegt, zegt onder andere... chocolade. Maar wist u dat de gerenommeerde Gault&Millau ook de gids voor Chocolatiers, de fijnste chocolades van België en Luxemburg 2020, uitbrengt? Dit kostbaar instrument helpt u om de wereld van de ambachtelijke chocolatiers beter te begrijpen.

Naast de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen is het vooral de creativiteit van onze chocolatiers die het verschil maakt.  Op basis van zowel smaak als visuele criteria selecteerde de gids 88 chocolatiers uit België en Luxemburg. 

De drie winnaars van het jaar zijn voor Vlaanderen Joost Arijs uit Gent, die na een carrière bij grote banketbakkers zijn eigen winkel opende in 2011. De zuiverheid van de ingrediënten, de verfijnde smaken en de bijzondere texturen maken hem beroemd... Voor de Brusselse regio is dat Jérôme Grimonpon. Oorspronkelijk van Franse origine, kwam hij naar België om zich te verdiepen in studies over chocolade en creëerde zes jaar geleden zijn eigen merk.  Hij staat erop om grondstoffen te gebruiken die een minimum aan suiker bevatten en heeft al veel prijzen gewonnen, waaronder de prijs voor beste chocolatier in 2012.  Voor Wallonië werd Ariqua Denis d'Andenne uitverkozen. In zijn recente chocoladefabriek gebruikt hij alleen "edele producten uit Piemonte, hazelnoten, boerenboter, Costa Ricaanse koffie,...". 

De lijst van chocolatiers in de gids is verre van volledig en u kunt zelf ook andere (chocolade)parels ontdekken....al slenterend door de straatjes.