Nieuwe naam voor Belgische bubbels: BelBul

22/05/2025

Als u dorst naar een mousserende wijn van Belgische knowhow, kunt u voortaan vragen naar een BelBul, de nieuwe overkoepelende naam.

Met de jaren heeft België ervaring in de wijnbouw opgedaan en bubbels geproduceerd om trots op te zijn, die méér dan hun mannetje kunnen staan tegen champagne, cava en prosecco. Hoog tijd dus dat een dergelijk product zijn eigen specifieke naam krijgt. Zegge en schrijve: BelBul. Belgische deskundigheid heeft zo eindelijk een eigen naam en smoel.   

De naam is een samentrekking van België (maar ook van Belletjes) en van Bulles, het Frans voor belletjes. Van Vlaamse mousserende wijn tot crémant de Wallonie, al deze Belgische rijkdom verwerft nu één label want, zoals wij Belgen zeggen, eenheid maakt macht.   

Let wel, niet zomaar elke schuimwijn is OK. Een kwaliteitsmerk vereist bepaalde specifieke criteria: ze moeten op de traditionele methode zijn geproduceerd, de vereiste eigenschappen hebben opgelegd door de regio’s van herkomst, goedgekeurd zijn door een comité, 100% Belgisch zijn en geproduceerd door een Belgisch familiebedrijf.   

Denk eraan verantwoord van uw BelBul te genieten!