Nieuwe Chimay, blond en sterk, wordt gelanceerd

06/05/2021

Op uitdrukkelijke vraag van de liefhebbers heeft de abdij van Scourmont besloten Chimay Groen op de markt te brengen, met 10° alcoholpercentage de sterkste telg voortaan, vóór Chimay Blauw, Chimay Rood, Chimay Trippel en Chimay Goud.

De Groene is nochtans geen absolute primeur, want hij was al eens op de markt in 2012, toen de brouwerij 150 jaar bestond.

Heel evenwichtig, zacht en niet bitter is Groen. Met toetsen van rozemarijn, kruidnagel en gember. Hoofdredacteur van Beer.be, Cédric Dautinger: ‘Na pils worden sterke blonde bieren, zoals trappist of abdijbier, het meest gedronken in België. De consumptie zit in de lift, zeg maar gewoon de publieke interesse voor dit soort bier.’ De abdij komt met een nieuw bier, maar ook met nieuwe investeringen (duizend zonnepanelen en een windturbine) om milieuvriendelijker te brouwen.

Chimay scoort ook internationaal goed, want één fles op twee is bestemd voor export naar Frankrijk. Blauw blijft het populairst, met een marktaandeel van net boven 50 %.

We moeten nog even wachten voor we Chimay Groen kunnen proeven, maar weet dat zoals voor alle andere trappisten een deel van de inkomsten uit de verkoop naar een of ander goed doel gaat.