Na de roze chocolade lanceert Barry Callebaut nu een onlineleerplatform

29/03/2018

Het Zwitserse bedrijf Barry Callebaut, met Belgische en Franse wortels, heeft besloten een onlineleerplatform over chocolade te lanceren. Dat maakte het bekend tijdens het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Canada, meer bepaald toen de koningin en enkele ministers in Montréal een van de opleidingscentra van Barry Callebaut bezochten.

De Chocolate Academy wil chefs en chocolademakers – mensen uit het vak dus – nieuwe vaardigheden en technieken in de chocoladebewerking bijbrengen. In totaal gaan maar liefst twintig fysieke centra open, en een 21e dat digitaal is.

Barry Callebaut, nu gevestigd in Zurich, ontstond in 1996 uit de fusie van het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry. Er zijn nog meerdere productiecentra in België, met name in Halle en in het Oost-Vlaamse Wieze. Het bedrijf, dat onlangs zijn nieuwe, roze chocolade Ruby op de markt bracht, levert een niet te verwaarlozen hoeveelheid chocolade aan de Belgische voedingssector, die jaarlijks zowat 8 miljoen kilo chocolade exporteert naar Canada.