Modehuis Gucci ziet brood in 37 jaar oud Belgisch liedje

17/11/2020

In 1983 richtte huidig videokunstenaar Walter Verdin de Leuvense experimentele elektrogroep Pas de Deux op. Hij zette een nieuw arrangement op Mani Meme, geschreven door de groep waar hij deel van had uitgemaakt. Nu heeft Gucci zijn Mani Meme opgepikt.

Het wereldberoemde Italiaanse modehuis was op zoek naar een campagnefilmpje dat de nostalgisch tegendraadse Epilogue-collectie van ontwerper en creatief directeur Alessandro Michele voor Gucci uitstekend recht zou doen. Het kwam uit bij Mani Meme, fonetisch voor Maar niet met mij, uit 1983. De energieke zang, blaaspartijen en de retro-elektrosound sluiten volgens Michele perfect aan bij de Epilogue-creaties, die doen terugdenken aan de jaren ’60 en ‘70. Meteen heeft Gucci voor vijf jaar internationaal de rechten op het nummer gekocht, voor gebruik in zijn sociale media, onlinekanalen, allerlei events en expo’s.

 

De interesse van de modegigant kwam uit de lucht gevallen, niet het minst voor Walter Verdin zelf. Zeker als je bedenkt dat het controversiële Rendez-vous, de Belgische inzending van 1983 voor het Eurovisiesongfestival waar hij had aan meegeschreven, tijdens de preselecties door het publiek genadeloos en woedend werd afgefakkeld. Het vond de nauwelijks twee zinnetjes tekst betekenisloos, de melodie storend repetitief. De internationale jury luste er in München evenmin pap van. De song was gewoon zijn tijd te ver vooruit …

 

Anno 2020 maakt Mani Meme veel goed.