MINDER BEKENDE BELGISCHE TOERISTISCHE TREKPLEISTERS!

14/10/2019

België bulkt van de toeristische bezienswaardigheden. Tot de bekenste behoren het Atomium, de Villa Empain, Brugge, Manneken Pis of de Koninklijke Serres van Laken. Ontdek er nog andere, minder bekend maar vast de omweg waard, die iets gemeen hebben met de niet te missen sites!

Het Atomium is top. Na een bezoek aan dat Belgische icoon reist u misschien graag door naar Antwerpen, voor het Havenhuis. Architecte Zaha Hadid liet zich inspireren door de boeg van een zeilboot voor de vorm  en door de facetten van een diamant voor de bekleding van deze architectuurparel, met een cirkelrond gezicht op de haven.

De Villa Empain, eer pareltje van de art deco, heeft een buitenzwembad waar het heerlijk zwemmen moet zijn – als het maar mocht. Schud uw frustratie over het verbod van u af door kopje-onder te gaan in een van de oudste overdekte zwembaden, Zwembad Van Eyck, in Gent. Ook art deco!

Brugge is wereldwijd bekend als ‘het Venetië van het Noorden’. Iets naar het oosten ligt Lier, ook wel ‘het Venetië van de Kempen’ genoemd. De Nete slingert zich er zich tussen de straten en historische gebouwen, zoals de Sint-Gummaruskerk, waar het huwelijk van de ouders van Karel V in 1466 werd ingezegend.

Manneken Pis is ongetwijfeld het bekenste folkloristische personage. Maar wist u dat hij getouwd is met een zekere Mietje Stroel? Haar standbeeld staat in Zelzate. Zij gaven elkaar officieel de hand in 1976, in Brussel.

En tot slot: bloemenliefhebbers die elk jaar ongeduldig wachten tot de Koninklijke Serres van Laken weer opengaan, kunnen naar het domein van het kasteel van Coloma, in Sint-Pieters-Leeuw, naar de rozentuin met meer dan 3.000 soorten uit de hele wereld, waarvan sommige teruggaan tot de middeleeuwen.