Michelingids heeft zijn Belgische sterren toegekend

10/12/2018

Half november maakte de Michelin Béluxgids 2019 tijdens de Horeca Expo in Gent zijn selectie bekend. Welke Belgische restaurants winnen of verliezen een ster?

Voor de chefs was dit het langstverwachte, maar ook meest geduchte evenement: de ceremonie rond de nieuwe sterren en de gestruikelde restaurants. Het rode boekje is voor gastronomen zowat heilig. Daarom tellen die sterren in de ogen van de topchefs zo mee.

Na lang wachten werd het vonnis geveld: dit jaar telt de Michelin Béluxgids in totaal 139 sterrenzaken. Terwijl er dat in 2017 nog 144 waren. Toch gaat onze hoofdstad prat op 5 tweesterrenrestaurants: Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe, Le Chalet de la Forêt in Ukkel, Comme Chez Soi, Sea Grill en La Villa in the Sky in Brussel.

Onder meer La Table de Maxime in Paliseul en La Paix in Anderlecht hebben er een tweede ster bij. Het enige restaurant echter dat kon rekenen op de eensgezindheid van de jury en drie sterren is niemand anders dan Hof van Cleve van Peter Goossens in Kruishoutem, dat ook door de Gault&Millau bekroond werd. (Lees hier ons artikel)