Maredsous begint met gin

06/01/2020

Toen de familie Desclée de Maredsous vaststelde dat de bodem van de abdij vruchtbaar en rijk aan botanische kruiden is, besloot ze te beginnen met het maken van eigen jenever.

De abdij van Maredsous staat bekend om haar bierproductie en lanceert nu ook gin. De talrijke weiden op het terrein begunstigen de teelt van planten met geneeskrachtige en smaakvolle eigenschappen, waardoor de bereiding van jenever mogelijk wordt.

Tijdens een interview gaf Adrien Desclée de Maredsous te kennen dat hij terug wil keren naar zijn roots op het land van de familie en vooral dat hij de lokale economie wil bevorderen door een jenever te creëren die gemaakt is van inheemse planten. De distillerie bevindt zich op dit moment nog in Luik, maar op korte termijn zal men het toch lokaal produceren.

Maredsous gin is biologisch en gebruikt alleen gecertificeerde biologische granen. Het ondersteunt ook de bescherming van meren en rivieren en de integriteit van de bodem door het vermijden van pesticiden en giftige chemicaliën. Gin is verkrijgbaar in drie soorten, Invictus, Valéo en Aéquatis, gemaakt door het infuseren van een dozijn medicinale planten in een biologisch graandistillaat. Wat de verpakking betreft, worden de flessen in een ambachtelijke glasfabriek in Milaan gemaakt en vervolgens in België gedecoreerd.

De coöperatieve opgericht voor de productie van jenever ondersteunt ook de oprichting van de abdij van Maredsous door de overdracht van een percentage van de omzet.