Limburg: fiets- en wandelparadijs

26/01/2022

U kon al door het water rijden of lopen in Bokrijk of tussen de boomtoppen in Hechtel-Eksel en sinds vorige zomer kan je ook fietsen of stappen door de heide over een nieuw fiets- en wandelpad van 4 km.

Dit traject bij Maasmechelen biedt een weids uitzicht over Nationaal Park Hoge Kempen, over landschappen van afwisselend pijnbomen en heide. Een waar paradijs voor de wandelende en fietsende natuurliefhebber.

De houten bijna 300 m lange brug, met veilige zijwanden van lokaal dennenhout, is dé hoofdattractie onderweg. Technisch gezien lijkt de ondersteuning van de brug, met zijn balken en pijlers, op die van een achtbaan.

Alles is uitgedacht met respect voor de natuur. Zo kunnen dankzij de lengte en de hoogte van de brug de tientallen diersoorten die in dit natuurpark leven, makkelijker migreren. En nergens is de hellingsgraad groter dan 1,5 m, erg comfortabel voor fietsers, voetgangers en dieren.

De site behaalde onlangs goud op de Internationale Design Award in de Verenigde Staten, een prestigieuze bekroning voor designers uit de hele wereld in diverse categorieën. Fietsen door de Heide won in de categorie Architectuur van bruggen, bogen, viaducten en sporen.

Probeer het gauw zelf ook ‘s!